No Surrender-lid aangehouden om schietpartij

De politie heeft woensdagmiddag rond 17.20 uur een 29-jarige opgepakt op de Julianastraat in Rijen. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een schietincident op 4 oktober vorig jaar in Eindhoven.

No Surrender

Op die dag bestormde een groep mannen een villa aan de Medoclaan in die plaats. Daarbij werd over en weer geschoten. Niemand raakte er gewond. De opsporingsprogramma’s Bureau Brabant en Opsporing Verzocht besteedden aandacht aan het schietincident en lieten zeer duidelijke bewakingsbeelden zien. Er waren volgens de politie in totaal negen mannen betrokken. Een aantal personen droeg kleding met ‘No Surrender’ erop.

Gezocht

De 29-jarige verdachte die de politie woensdagmiddag aanhield is ook lid van deze motorclub. De politie zegt nog meer onderzoek te doen en laat niets weten over het mogelijke motief van de schietpartij. Van een aantal van de overige personen op de beelden is de identiteit inmiddels bekend. Naar hen wordt gezocht. Eerder is al een 34-jarige Helmonder aangehouden. Deze zegt dat hij uit zelfverdediging heeft geschoten. Hij heeft ook aangifte gedaan wegens poging tot moord.