No Surrender-lid verdachte Brabantse moord

De politie verdenkt Sooi de Coninck (42) van het doodschieten van Hugo van Houten (27) op17 augustus 2015 op de Broekstraat in Molenschot, nabij de vliegbasis Gilze Rijen. Volgens de politie heeft het rechercheteam de afgelopen vier weken tevergeefs geprobeerd de verdachte aan te houden.

Er is gezocht op een mogelijk verblijfsadres in Tilburg. Politie en Openbaar Ministerie overwegen nu om de verdachte op de nationale opsporingslijst te plaatsen. Zowel verdachte als slachtoffer waren (ex) lid van Outlaw Motorcycle Gang No Surrender.

Van Houten (27) werd op 17 augustus 2015 omstreeks 19.45 gevonden met schotwonden. Van Houten komt uit Capelle aan de IJssel maar verbleef ook regelmatig op vakantiepark de Linberg.

In het programma Opsporing Verzocht werd op dinsdag 25 augustus 2015 aandacht gevraagd voor het dodelijke schietincident. Door de uitzending en door gericht rechercheonderzoek werden diverse getuigen opgespoord. Het rechercheonderzoek leidde naar een 42-jarige man. De officier van justitie in Breda heeft toestemming gegeven om hem aan te houden.

Zie ook:

ME zoekt naar sporen liquidatie Molenschot

Drie auto’s gezien na moord Molenschot

Identiteit slachtoffer Molenschot bekend (UPDATE)