No Surrender opent chapter in Denemarken

No Surrender MC heeft een chapter in Denemarken geopend. Volgens Ekstra Bladet gaat het om een chapter in één van de westelijke voorsteden van Kopenhagen. De groep is deels ontstaan uit een voormalig chapter van Satudarah.

Clubhuis

Het clubhuis van de groep is in Lyngager Brondby een bedrijventerrein. Volgens de krant heeft de groep zich No Surrender District 26 gedoopt. Het cijfer is een verwijzing naar het postcodegebied. De groep zegt een jaar lang tot Satudarah te hebben gehoord. Waarom ze zich nu hebben afgescheiden wil men niet zeggen: ‘We konden het niet eens worden’, zegt een woordvoerder in de krant.

Hooligans

Er zouden 53 mensen zijn aangesloten bij het chapter. Dat zijn voormalige Satudarah-leden maar ook voetbal-hooligans en ook mensen van niet-Deense afkomst, schrijft Ekstra Bladet. Toen Satudarah in 2013 het eerste chapter in Denemarken opende (in Bagsvaerd) waren er wat botsingen met de plaatselijke Hells Angels. In Denemarken zijn ook chapters van de Bandidos. Volgens Ekstra Bladet staan Hells Angels en Bandidos (in Hvidovre) min of meer onverschillig tegenover de komst van No Surrender.

No Surrender is een van oorsprong Nederlandse MC die is opgericht door Klaas Otto, een voormalig voorman van Satudarah.