No Surrender-voorman niet blij met kritiek

Op zijn Facebook-pagina heeft de Emmense No Surrender “captain” Henk Kuipers een publieke reactie gegeven op de kritiek die hij deze week vanuit België kreeg van een ex-lid van de club, Pascal F..

Appartement gerenoveerd

Deze verweet No Surrender Nederland onvoldoende steun voor het Belgische chapter te hebben gegeven. Een groep leden staat in België terecht op verdenking van ernstige geweldplegingen, onder meer ten opzichte van Hells Angels. Tegen Pascal F. werd vijf jaar cel gevorderd voor onder andere wapenbezit.

Kuipers zegt dat het falen van No Surrender in België volledig aan F. te wijten is:

Helaas zijn wij verplicht ons stil zijn te verbreken. Een ex-National genaamd Pascal Frisson oprichter van België maar betekende ook bijna de ondergang van No surrender België. Over Frankrijk spreken we niet want die jongens kende jezelf niet bij naam. Captain van de feestjes zoals je verklaard bij de politie. Je verklaart in de krant dat met jou vijftig tal mensen de club verlaten hebben. Met jou hebben vijf mensen de club verlaten. Die 50 personen waar jij over spreekt die hebben de club verlaten omwille van jou. Je appartement is gerenoveerd op kosten van prospects. Voor duizenden euro’s hebben die jongens gratis en voor niks in je huis gewerkt. Mensen kregen functies omdat ze jou een boiler cadeau deden. En nog wou je heel België laten opdraaien voor jou financieël te onderhouden.

Derde keer

Volgens Kuipers is F. nu al voor de derde keer bad standing uit een club gezet, niet voor niets, volgens hem. Kuipers:

Hij was volledig verantwoordelijk voor België en Frankrijk als captain en over de werkwijze van de club in die landen. (…) Momenteel zijn België en Frankrijk onder een ander bewind gesteld.