No Surrenderbaas Henk Kuipers: ‘Triest genoeg’

De 18-jarige zoon van No Surrenderleider Henk Kuipers is enkele dagen geleden opgepakt. Hij zit vast op verdenking van gijzeling en geweldpleging. Een 20-jarige jonge man uit Groningen is tegelijkertijd met de zoon van Kuipers opgepakt. Het OM wil niet zeggen waar het tweetal precies van wordt verdacht. 

Het Openbaar Ministerie wil ook niet bevestigen dat de arrestatie van de twee verdachten mogelijk verband houdt met de ontvoering en mishandeling van een ex-lid van No Surrender. Deze 47-jarige Groninger werd vorig jaar in Eelde ontvoerd en naakt in een bos achtergelaten.

‘Triest genoeg’

Kuipers sr. verklaart op zijn Facebookpagina onder andere: ‘Ik vind het verschrikkelijk. Ik mis hem al een week. (…) Ik weet inhoudelijk niks over deze zaak.’ Volgens Kuipers heeft de arrestatie niets met No Surrender te maken. Ook John van den Heuvel krijgt op de Facebookpagina van Kuipers een veeg uit de pan: ‘Ik en mijn familie worden afgeslacht door John van den Heuvel. Maar het is trekken aan een dood paard. (…) Laat je niet in de luren leggen door Johnny.’

Ook zegt Kuipers: ‘Maar, daar ben ik ook eerlijk in, het is triest genoeg. Ik ben trots op mijn zoon.’