Nog 2 verdachten ziekenhuis-schietpartij opgepakt

De politie heeft twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij in Zaandam op 13 oktober jl. Het gaat om een 27-jarige man en de 32-jarige Giovanni H. De broer van laatstgenoemde, Gilano H. (24) zat al vast. Hij had zichzelf eerder bij de politie gemeld. 

Giovanni H. werd maandagochtend opgepakt op Schiphol. Hij was naar Suriname gevlucht, maar had via zijn advocaat laten weten dat hij terug zou keren naar Nederland. Bij aankomst op de luchthaven werd hij direct gearresteerd. Beide broers zouden bij het ziekenhuis in Zaandam hebben  geschoten.

Arrestatieteam

Zondagmiddag werd een 27-jarige verdachte in Amsterdam opgepakt door een arrestatieteam. Hij zou betrokken zijn geweest bij de schietpartij op de Burcht in Zaandam, die voorafging aan het vuurwapengeweld bij het Zaans Medisch Centrum.

Poging tot moord

De aangehouden mannen worden verdacht van poging tot moord / poging tot doodslag en zitten in alle beperkingen. Ze zullen deze week worden voorgeleid aan de rechter commissaris.

Buiten levensgevaar

Het 19-jarige slachtoffer is buiten levensgevaar en ligt nog in het ziekenhuis. Hij is ook verdachte in het onderzoek en inmiddels aangehouden omdat hij geschoten zou hebben op de Burcht in het centrum van Zaandam.