Nog een aanhouding in zaak-Kuipers

De politie heeft dinsdag een lid van motorclub No Surrender uit Assen aangehouden op verdenking van afpersing, bedreiging, mishandeling, diefstal met geweld, vrijheidsberoving en heling. De verdachte zou de misdrijven in 2014 hebben begaan tegen een lid van een supportclub van No Surrender.

De verdachte zou het slachtoffer hebben mishandeld. Het slachtoffer moest bovendien een boete betalen en zijn motor en clubkleding inleveren. Ook is het slachtoffer tegen zijn wil in een auto meegenomen en werd hij gedwongen geld op te nemen bij een pinautomaat.

Bad standing

De aangehouden verdachte wordt daarnaast gezien als één van de verdachten in een andere zogenaamde bad standing uit 2014. Een lid  van motorclub No Surrender zou in het clubhuis in Emmen zijn bedreigd en mishandeld. Ook moest hij een boete betalen. Bij het slachtoffer bestaat als gevolg van de bad standing grote angst voor zijn eigen veiligheid en die van zijn familieleden. Hij heeft geen aangifte gedaan. No Surrender-leider Henk Kuipers, die op 12 december werd opgepakt, is ook in deze zaak verdachte.