Nog een beest uit Harkstede

Het Openbaar Ministerie heeft tegen een 49-jarige man uit Harkstede vijf jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist. Hij zou zijn ex-vriendin hebben verkracht en zo ernstig hebben mishandeld dat zij een blijvende hersenbeschadiging heeft opgelopen. Ze heeft daardoor een spraakstoornis en is deels verlamd, zo meldt DvhN

Op 5 maart 2016 stormt de 49-jarige man de woning van zijn ex-vriendin in Moergestel binnen, omdat hij denkt dat zijn ex een nieuwe man heeft.

In bed

Als hij de vrouw inderdaad met een andere man in bed aantreft draait hij helemaal door. Hij mishandelt de nieuwe vriend en slaat de vrouw bewusteloos. Vervolgens neemt hij haar mee in de auto en verkracht haar op een landweggetje. Ook wordt de vrouw opnieuw mishandeld. Uiteindelijk wordt de man in zijn auto gearresteerd in Duitsland. De vrouw ligt dan bewusteloos in de auto. De verdachte had in 2001 al eens een voorwaardelijke tbs gekregen.

Harkstede

Het plaatsje Harkstede (Groningen) waar de man vandaan komt is ook bekend van Willem van Eijk (foto). Die wordt ook wel Het Beest van Harkstede genoemd. Van Eijk (1941) is veroordeeld voor vijf moorden en zit levenslang achter de tralies. Zijn slachtoffers waren allemaal vrouwen. Van Eijk staat ook in de Crime Top 100.