Nog een 16-jarige verdachte vast voor explosie in Almere

Nog een 16-jarige verdachte vast voor explosie in Almere

De politie heeft woensdagmiddag opnieuw een 16-jarige verdachte aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij een explosie aan de Valetaweg in Almere op 17 december 2023. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Amsterdam. Woensdagochtend werd in hetzelfde onderzoek ook al een 16-jarige jongen uit Almere opgepakt.

De Almeerder die woensdagochtend werd aangehouden, zit nog vast en zal vandaag worden voorgeleid bij de rechter-commissaris die beslist of zijn voorarrest wordt verlengd.

Twee explosies

Afgelopen weekend waren er twee explosies bij woningen in Almere. De eerste explosie was op zaterdagnacht 16 december bij een woning aan het Freyjaplantsoen. Het pand raakte beschadigd, maar er vielen geen gewonden. Een dag later, zondagnacht 17 december, was het raak bij een woning aan de Valetaweg. Ook deze woning liep schade op, maar er raakte niemand gewond.

Geweldsincident

De recherche vermoedt dat er een link is met eerdere incidenten zoals het geweldsincident in een woning op de Borneostraat. Dit incident vond plaats op 9 november 2023.

De recherche gaat verder met het onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.