Update bikermoorden Maasmechelen

‘Politie en parket zeggen nog geen enkel concreet spoor te hebben naar de dader(s) van de drievoudige liquidatie in het bikermilieu, vrijdagavond in Maasmechelen. Daarbij kwamen kroegbaas Jef B.(58) uit As (B), Freddy P.(51) uit Maasmechelen (B) en Mike G .(28) uit Lanklaar om het leven. De slachtoffers zouden banden hebben met de beruchte motorclub Outlaws MC, de aartsvijanden van de Hells Angels. De slachtoffers van de drievoudige liquidatie hebben banden met het Outlaws-chapter Stateline, in Maasmechelen. Freddy P. (51) zou een full member van de Outlaws zijn.’ Dat schrijft Joris van der Aa op Misdaadreporter.

 

‘Cafébaas Jef B.(58) staat bij de Outlaws bekend als een hangaround, een sympathisant die in de omgeving van de club wordt getolereerd. Op de website van de Outlaws wordt met geen woord gerept over het derde slachtoffer, de 28-jarige bouwvakker Mike G. Hij is mogelijk een toevallig slachtoffer. Zijn ouders kregen het voorbije weekend een anoniem sms-berichtje met de boodschap. “Uw zoon was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats”

De feiten: een chronologie

De feiten kwamen vrijdagavond aan het licht, toen een onbekende man probeerde om een witte Citroën Berlingo te dumpen in de Zuid-Willemsvaart in Eisden, een deelgemeente van Maasmechelen. Nachtvissers zagen hoe een man uit de wagen sprong, vlak voor het voertuig het kanaal terechtkwam. De Berlingo zonk echter niet af in het water, maar bleef op een ondiepe boord hangen. De Berlingo was doorzeefd met kogels. Brandweer en politie troffen drie lichamen aan. Twee in de laadruimte, een in de bestuurderscabine. Het voertuig zou volgens sommige media eigendom geweest zijn van full member Freddy P.

Crime Scene: bandencentrale Burnout

Politie en justitie gaan ervan uit dat de drie slachtoffers zijn geëxecuteerd in de buurt van bandencentrale Burnout, een nieuw bedrijf aan de Industrielaan in Maasmechelen. Volgens de krant Het Laatste Nieuws is het bedrijf eigendom van een zekere Carlo D(36), die volgens sommige andere media banden zou hebben met de Hells Angels. Wie in het Staatsblad gaat grasduinen naar de geschiedenis van deze onderneming(de vennootschap achter het bedrijf bestaat immers al langer dan de bandencentrale, nvdr.), komt echter terecht bij ondernemers van Italiaanse origine uit Genk.

Bij de nieuwe Bandencentrale aan de Industrielaan in Maasmechelen vond vrijdagavond een soort openingsreceptie plaats. Kort na 20 uur zou er een “incidentje” hebben plaatsgevonden. Om 21.45 uur zou er volgens getuigen plots een hevige schietpartij zijn losgebarsten. Een overbuurman: “Ik dacht dat ze vuurwerk afstaken voor de opening van de bandencentrale. Ik zag een groepje mannen en vrouwen rond een witte Berlingo staan? Ik stelde me geen vragen, want niemand leek in paniek. Er waren zelfs kinderen aan het spelen”, aldus HLN.

Motief onbekend?
Politie en justitie hebben er naar eigen zeggen het raden naar de achtergrond van de executie in bikerland. Gaat het om een interne afrekening? Is de moordpartij de zoveelste aflevering in de territoriumoorlog tussen Outlaws en Hells Angels? Of hebben de gesneuvelde Outlaws zich in een ander wespennest begeven?

De Nederlandse misdaadjournalist Hendrik-Jan Korterink meldt op zijn site dat de moordpartij vermoedelijk het gevolg is ripdeal/misgelopen drugsdeal. Volgens die theorie zouden Outlaws zaken hebben gedaan met Nederlandse drugscriminelen.

Een ex-lid van de Cel Highsider, het rechercheteam van de federale politie dat de motorbendes in de gaten houdt, maakt in de krant De Morgen dezelfde redenering. “De schietpartij in Maasmechelen heeft duidelijk internationale kenmerken. Wat in Maasmechelen is gebeurd, lijkt verbazend sterk op de moord op de drie Hells Angels, zeven jaar geleden in het Nederlandse Oirsbeek. Ook die Angels werden neergeschoten en in het kanaal gedumpt. Geleen ligt overigens op een steenworp van Maasmechelen.” (…)’

Lees verder op Misdaadreporter.