Nog geen spoor ontvoerde mannen (UPDATE)

Er is nog altijd geen spoor naar de ontvoerders van Soufyan Essabaouni (foto links) en Wendel Meijer. De twee mannen werden vorige week ontvoerd uit Amsterdam en Zaandam. Essabaouni (21) werd eerst klem gereden en beschoten. Meijer in een auto gesleurd door drie mannen.

Soufyan is voor het laatst gezien kort na middernacht op donderdag 7 juli, op een parkeerterrein in Zwanenburg. Hij was daar met een zwarte Audi A1. Op bewakingsbeelden is te zien hoe hij werd klemgereden door een andere auto; een witte Seat Leon. De 21-jarige Amsterdammer wist de auto uit te vluchten, maar werd vervolgens onder schot genomen. De politie gaat ervan uit dat hij is meegenomen omdat elk spoor van hem sindsdien ontbreekt.

Biomine

Wendel Meijer (24) verliet dinsdagavond zijn bedrijf aan de Sluispolderweg in Zaandam. Op bewakingsbeelden is te zien dat hij daar werd opgewacht door tenminste drie mannen in een witte Audi A4 station die hem met geweld in hun auto meenamen. Wendel Meijer was mede-eigenaar van Biomine, een bedrijf in supervitamines en voedingssuplementen. De website is inmiddels offline, maar kan nog wel hier bezocht worden. Volgens onbevestigde berichten in het Parool verkocht Meijer op kleine schaal partydrugs zoals xtc en zat hij enige tijd in de gevangenis.

Villa

De Telegraaf bezocht het woonhuis van Meijer in Landsmeer. Volgens de krant kostte het stulpje anderhalf miljoen euro en huurde Meijer het voor zo’n 3500 euro per maand. Het huis telt veertien kamers, een woonoppervlak van 740 vierkante een parkeergarage van 290 vierkante meter. Twee grote honden bewaken het toegangshek.

Uitgebrande auto

In de nacht van zaterdag op zondag is in Lelystad een uitgebrande Audi A4 station gevonden. Vermoedelijk is die gebruikt bij de ontvoering van Wendel Meijer. De politie heeft een Team Grootschalig Onderzoek (TGO) op de zaak gezet.

Update

Het Parool meldt dat er mogelijk sprake is van een vergissing bij de ontvoering van Soufyan Essabaouni. Niet Soufyan, maar zijn neef Mohamed zou het eigenlijke doelwit zijn geweest. Soufyan werkt in een supermarkt in Amsterdam Zuid volgens de krant, maar zijn neef zou betrokken zijn bij drugshandel. Hij zou bovendien een ‘zakenrelatie’ zijn van de dinsdag ontvoerde Wendel Meijer (36) uit Landsmeer. Soufyan zou in de auto van Mohamed hebben gereden op het moment dat hij onder schot werd genomen. Overigens blijkt niemand van de familie Essabaouni in de afgelopen vijf jaar  vervolgd te zijn voor strafbare feiten, blijkt uit naspeuringen van Crimesite.