‘Nog nooit een verklaring over iemand afgelegd’

Cees H. heeft in Nieuwsuur gezegd dat het niet waar is dat de deal tussen hem en Teeven is gesloten in ruil voor medewerking aan de zaak tegen een andere crimineel. ‘Ik heb nog nooit een verklaring tegen iemand afgelegd’, zei hij over de telefoon vanaf Aruba.

H. zei dat het verhaal dat dinsdagmorgen in De Telegraaf stond – dat hij had meegewerkt aan het onderzoek naar zijn collega-hasjhandelaar Johan V. – onzin was. Eerder had zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers deze voorstelling van zaken al naar het rijk der fabelen verwezen.

H. denkt dat justitie het moeilijk vond om te bewijzen dat hij zijn vermogen met hasjhandel had verdiend en dat het geheim moest blijven dat de Staat een afdoeningsdeal maakte met de ‘man van 500 miljoen’. De eerste vordering op Cees H. was 500 miljoen gulden, een claim die de rechtbank van Amsterdam overigens direct afwees.

De publicatie in De Telegraaf was voor H. reden om naar buiten te treden. Hij wil niet worden afgeschilderd als informant van justitie. Wat H. betreft mag de gehele deal openbaar worden gemaakt.

Zie ook:

Teeven-vragen moeten toch nog beantwoord

Opstelten en Teeven treden af