Nog twee minderjarigen aangehouden voor fatale mishandeling Arnhem

De politie heeft nog eens twee minderjarige jongens uit Arnhem aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de fatale mishandeling van een 73-jarige man uit Arnhem op woensdagavond. Eén minderjarige werd donderdagavond aangehouden, de andere jongen vrijdag.

Deze twee verdachten hebben zich, in tegenstelling tot de andere vijf, zelf gemeld bij de politie. Zij zitten beiden vast en worden verhoord. Eén minderjarige (van de eerste vijf verdachten) uit Westervoort is inmiddels door het Openbaar Ministerie vrijgelaten. Hij is niet langer verdachte in de zaak.

In totaal zitten er nu zes verdachten vast, waarvan vijf minderjarigen. Drie van de verdachten zijn vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Van de andere drie zal in het weekend worden besloten of ze langer moeten blijven vastzitten en aan de rechter-commissaris worden voorgeleid.

Bij de mishandeling aan de Spijkerstraat in Arnhem werd een 73-jarige man uit Arnhem zo ernstig mishandeld dat hij overleed aan zijn verwondingen. De politie zegt dat het onderzoek nog in volle gang is en geeft daarom in deze fase geen nadere informatie.