Nog twee verdachten opgepakt om geweld op Mallorca

De politie heeft woensdagmorgen twee nieuwe verdachten aangehouden in het onderzoek naar de gewelddadigheden op 14 juli op Mallorca. Het zijn twee Hilversummers van 18 en 19 jaar oud. Zij worden verdacht van het plegen van openlijk geweld, niet van medeplegen doodslag. Ze worden op dit moment verhoord door de politie.

Medeplegen doodslag

In totaal zitten er nu acht verdachten vast, allen uit Hilversum. De verschillende verdenkingen betreffen medeplegen doodslag, medeplegen poging doodslag en openlijk geweld. Een van de eerder aangehouden verdachten staat morgen bij de raadkamer van de rechtbank, die daarna zal beslissen of hij langer vast moet blijven.

Vader

Dinsdagavond besteedde het programma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak. De vader van de overleden Carlo Heuvelman (foto) deed een oproep aan getuigen om zich te melden.

De gewelddadigheden vonden plaats in de vroege ochtend van 14 juli in El Arenal op Mallorca, in een horecagelegenheid en vervolgens op de boulevard. Meerdere mensen raakten hierbij gewond. Bij het tweede incident op de boulevard raakte de 27-jarige Heuvelman uit Waddinxveen zo ernstig gewond dat hij vier dagen later kwam te overlijden.