Nog twee verdachten wilde schietpartij vast

In de zaak van de dodelijke schietpartij op Ingomar “Mano” Yildirim (24, foto) is één van de drie verdachten door de rechtbank Dordrecht op vrije voeten gesteld. De rechtbank ziet onvoldoende bewijs dat deze Omar P. geschoten heeft tijdens de wilde schietpartij in de Dynamostraat in Rotterdam-Zuid.

Auto

Yildirim is op 3 mei 2017 neergeschoten en later zwaargewond voor het Ikazia-ziekenhuis uit de auto gegooid, alwaar hij is overleden. Er zijn camerabeelden waarop een deel van de toedracht is te zien. Volgens het Openbaar Ministerie zijn daarop de twee andere verdachten zichtbaar, Clayton D. en Tijan S.. Zij zouden hebben geschoten, aldus justitie.

P. zou in de auto hebben gezeten. Volgens zijn advocaat Yehudi Moszkowicz heeft zijn cliënt altijd ontkend ter plaatse te zijn geweest.

Beeltenis

Er zou op de dag van de schietpartij sprake zijn geweest van een deal over wapens bij een kelderbox. Yildirim heeft mogelijk geld geïncasseerd maar geen wapens geleverd.

Een vierde verdachten is al eerder vrijgelaten. Donderdag zou de inhoudelijke behandeling plaatsvinden. Dat is echter uitgesteld omdat de rechtbank heeft besloten dat er nog een onderzoek moet plaatsvinden naar schotrichtingen. Op die manier hoopt de rechtbank vast te stellen wie van de verdachten dodelijke schoten heeft gelost. Voor het moment ziet de rechtbank voldoende bewijs om hen in voorlopige hechtenis te houden.

Tijdens de zitting waren nabestaanden van Yildirim aanwezig, gekleed in t-shirts met daarop zijn beeltenis.

De voorgaande berichten:

1 verdachte moord Yildirim op vrije voeten

‘Rotterdammer doodgeschoten om ripdeal’

Nieuwe aanhouding om schietpartij Rotterdam

Man overleden in Rotterdam na schietincident