Nomad Pé Schumans overleden

Oud-leider van de Nomads Pé Schumans is overleden. Schumans (Geleen, 1962) was lange tijd de leider van de Nomads, de Limburgse afdeling van de Hell’s Angels. Over de doodsoorzaak is niets bekend gemaakt. De politie Limburg-Zuid laat weten dat er niets bekend is over een misdrijf dat met de dood van Schumans te maken zou kunnen hebben. De advocaat van Schumans wil niets vertellen over de doodsoorzaak. Schumans was de initiatiefnemer voor het opzetten van de club in de jaren tachtig, in de Heerlense wijk Tuindorp, later in Oirsbeek.

In februari 2004 werden de lichamen van drie vermoorde Nomads gevonden werden in de Geleenbeek, waaronder de president Paul de Vries. De Vries had de leiding van Pé Schumans overgenomen.

Er was binnen de gelederen onvrede over het beleid van De Vries ontstaan. Pé en zijn broer Jack moesten samen met andere Nomads terechtstaan voor de moorden, die in het clubhuis om het leven zouden zijn.

Volgens justitie speelden de twee broers Pé en Jack een sleutelrol maar het kwam niet tot een veroordeling. Volgens de rechter zaten de daders wel tussen de verdachten maar was het onmogelijk de personen aan te wijzen die moord hadden gepleegd.

Jack Schumans overleed in 2008.

De Limburgse Hells Angels zijn inmiddels opgeheven.