Het noodlot van de familie Van Rossum

Donderdagavond laat werd de 37-jarige Johnny van Rossum doodgestoken in de Narcissenstraat in Wageningen. Hij zou ruzie hebben gezocht bij het huis van zijn ex-vriendin. Naar nu blijkt is Johnny niet de eerste van de familie die werd vermoord: in 1999 was zijn zus Sandra slachtoffer van de zogenaamde samoeraimoord. 

Voor de moord op Johnny, afgelopen donderdagavond, is inmiddels een verdachte opgepakt. Het gaat om Emile O. (42). Johnny, die bij een sociale werkvoorziening werkte, werd hevig bloedend op straat gevonden in de Bloemenbuurt. Zijn leven kon niet meer gered worden.

Sandra

In november 1999 werd de toen 24-jarige zus van Johnny, Sandra van Rossum, door haar vriend Richard van D. vermoord. Aan de moord lag een conflict met de broer van Richard van D. (29) ten grondslag. Die wordt volgens Richard te veel voorgetrokken door hun ouders. Eerst verlamt Richard van D. zijn vriendin Sandra, vervolgens steekt hij haar dood en vraagt hij zijn broer om naar zijn huis te komen. Eenmaal in huis aangekomen wordt ook de broer vermoordt: eerst wordt hij met tape vastgezet op een stoel, daarna onthoofdt Richard van D. zijn broer. Van D. krijgt twaalf jaar plus tbs voor de dubbele moord. De tbs werd twee jaar geleden weer verlengd.

Johnny

Volgens De Gelderlander ging het al een tijdje slecht met Johnny van Rossum. Hij zou hebben geleden onder de moord op zijn zus en de zelfdoding van zijn vader.