Noodverordening bij reconstructie Hooge Zwaluwe

Aanstaande zondag doet de rechtbank van Breda een schouw in het huisje waar Brian Dalfour en Muljaim Nadzak zijn doodgeschoten. De politie heeft aangekondigd dat een groot gebied rond de afgelegen locatie zal worden afgegrendeld voor publiek.

Omstandigheden

Doel van de reconstructie is om de rechters een indruk te geven van de omstandigheden in het nauwe woonkamertje waar een hevige vechtpartij heeft plaatsgevonden. Drie of vier verdachte Belgen, verdachte Roy O. en slachtoffers Dalfour en Nadzak waren in dat huisje aanwezig, en mogelijk ook nog andere onbekenden. De verdachten zullen aanwezig zijn om uit te leggen wat er in hun visie is gebeurd.

De rechtbank kan door de schouw ook zien waar bepaalde forensische sporen zoals van kogels en bloed zijn gevonden. Ook kunnen de rechters bepalen of hun waarnemingen in overeenstemming zijn met de verklaringen van verdachten.

Beveiliging

De gemeente heeft een noodverordening uitgevaardigd, ook om te voorkomen dat leden van MC No Surrender of andere belangstellenden een kijkje komen nemen op de smalle weggetjes. Alle verdachten zijn recent op vrije voeten gesteld. Er is een hoge beveiliging noodzakelijk omdat de verdachten naar de plaats delict moeten worden vervoerd en wraakacties moeten worden uitgesloten. De Hamseweg in Hooge Zwaluwe wordt komend weekend afgesloten. De noodverordening is van kracht tussen zaterdag 14.00 tot zondag 18.00. Alleen bewoners kunnen dan, op vertoon van een legitimatie, het gebied betreden. Het rechercheteam doet de reconstructie zondag tussen 07.00 en 16.30.