Nota voor moordbungalow

De eigenaar van bungalowpark ’t Jachthuis in Soesterberg, waar vorig jaar maart Sandra Hazeleger door haar vriend met een hondenriem werd gedood, heeft een schadeclaim ingediend bij de nabestaanden. Eigenaar Jaap Rodenburg heeft de kinderen aansprakelijk gesteld voor geleden schade. Tegen RTL Boulevard stelt hij dat de publiciteit reputatieschade heeft veroorzaakt.

Verder zijn de erven van Sandra verantwoordelijk voor schoonmaakkosten, onbetaalde huur en verbruikte energie. Tijdens het verblijf zouden de kinderen ook een muur hebben beklad. Totaal is er 4400 euro in rekening gebracht, zegt Rodenburg. Rodenburg begrijpt dat het moeilijk is voor de nabestaanden en ook dat de kinderen slachtoffer zijn van van ‘iets waarom ze niet hebben gevraagd.’

Maar de zus van Sandra Hazeleger zegt dat er 8800 euro is gevraagd. Claudia Hazeleger heeft verzocht de huurovereenkomst in te kunnen zien maar daarop heeft Rodenburg naar haar zeggen niet gereageerd. ook Jeugdzorg zou hierom vergeefs hebben verzocht.

Hazeleger laat het er niet bij zitten en zegt dat Rodenburg ook geld uit het calamiteitenfonds zou kunnen halen. Overigens geldt de familie Hazeleger als zeer vermogend.

De reden dat Hazeleger tijdelijk op het park woonde was dat de verkoop van het huis dat ze met haar vriend Bob H. had en er nog geen nieuwe woning was.

Eigenaar Rodenburg zou een goede vriend zijn van de voor moord tot 12 jaar veroordeelde Bob H. Er zijn vier kinderen achter gebleven. Twee dochtertjes wonen bij zus Claudia. Twee zoontjes wonen bij vrienden van Sandra.