Notoire Groningse oplichter weer gepakt

De politie Noord-Nederland heeft een 24-jarige man uit het Groningse Stadskanaal aangehouden op verdenking van grootschalige internetoplichting. Er waren zeker 89 aangiftes tegen deze jongeman, die ook al eens een hoofdrol heeft gespeeld in de tv-programma’s Opgelicht?! en Undercover in Nederland. Beeld na de break.

Bij de politie kwamen vanuit het hele land meldingen over de internetoplichting en alle gevallen kwamen uit bij de website www.Prolecto.nl. De eigenaar van deze site is de 24-jarige Patrick W. uit Stadskanaal in de provincie Groningen.

In de maand september zou W. veel mensen hebben opgelicht door witgoed tegen een goedkope prijs aan te bieden en als de mensen het bedrag hadden overgemaakt, werd er niks geleverd. Het gevolg was 89 aangiftes bij de politie.

Het tv-programma TROS Opgelicht?! besteedde op 6 november 2012 ook al eens aandacht aan de praktijken van W. Hij bleek al eens eerder te zijn veroordeeld door de rechtbank in Groningen voor oplichting. Na deze veroordeling ging de notoire oplichter gewoon weer verder.

Naast de aanhouding van Patrick W., heeft de politie maandag 14 januari ook een 25-jarige man uit Vledderveen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij W. financiële hand- en spandiensten heeft verleend. Tijdens de verhoren heeft W. zich steeds op zijn zwijgrecht beroepen. Hij zit nog steeds vast.

De 25-jarige man uit Vledderveen, die volgens de politie maar een kleine rol heeft gespeeld in dit verhaal, is na verhoor weer vrijgelaten.

Journalist Alberto Stegeman van het programma Undercover in Nederland is maanden op zoek geweest naar Patrick W. Een stukje van een uitzending staat hieronder.

{youtube}Ut7gjfayGjY{/youtube}