Notoire oplichter opgepakt in Maastricht

In Maastricht heeft de politie een notoire oplichter gearresteerd. Het gaat om een 36-jarige man uit Sittard. Hij is verdachte in meerdere oplichtingszaken. Zo heeft hij in Limburg verschillende hotels opgelicht voor vele duizenden euro’s. Hij verbleef er met zijn 34-jarige vriendin wekenlang zonder te betalen. De oplichter is ook landelijk actief geweest

Luxe

Het stel verbleef in hotels in Maastricht en Urmond waar ze telkens onder de betaling uit probeerden te komen met slimme smoesjes. In de hotels maakten ze gebruik van luxe kamers, roomservice en diners. De man liep afgelopen maandag tegen de lamp toen een eigenaar van een hotel in Maastricht het niet meer vertrouwde en de politie waarschuwde. De rekening bij dat hotel was inmiddels opgelopen tot 9000 euro. Uit onderzoek bleek dat de man ook nog een rekening van 3500 euro open had staan bij een hotel in Urmond.

Taxirit

Ook kwam tijdens het onderzoek boven water dat hij gezocht werd voor een taxirit van 1200 euro die hij niet betaald had aan een taxibedrijf uit de regio Utrecht. De politie zoekt uit of tegen de man nog andere aangiftes zijn gedaan voor oplichting.

Vriendin

De man zit vast en is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De vriendin is ook aangehouden geweest maar weer in vrijheid gesteld. Ze blijft verdachte en zal zich voor de rechter moeten verschijnen.