NR houdt mensenhandel-verdachten aan

De Nationale Recherche heeft in een internationaal onderzoek naar mensenhandel twee Bulgaren aangehouden. In Bulgarije is op verzoek van het landelijk parket nog een derde verdachte aangehouden. De drie mannen worden ervan verdacht dat ze Bulgaarse vrouwen hebben uitgebuit in de prostitutie, onder meer op de hoerenboten van het Zandpad te Utrecht-Overvecht.

Volgens het landelijk parket ging het om jonge vrouwen die zes dagen in de week op het Zandpad lange dagen moesten maken.

De helft van hun inkomsten moesten de vrouwen afstaan aan de verdachten. Ten minste één van de vermoedelijke slachtoffers had bovendien een schuld van duizenden euro’s bij de verdachten, die ze afloste met haar werk in de prostitutie.

De Nationale Recherche heeft in dit onderzoek dinsdag een 28-jarige Bulgaar aangehouden in IJsselstein, die vandaag wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam op verdenking van mensenhandel. In Lopik is een 42-jarige Bulgaar aangehouden. De derde verdachte is 35 jaar, het landelijk parket heeft Bulgarije om zijn uitlevering gevraagd.

Bij doorzoeking van het huis van de 42-jarige verdachte in Lopik heeft de Nationale Recherche een gestolen BMW X5 en ook administratie in beslag genomen. In dat huis woonden drie Bulgaarse vrouwen, die waarschijnlijk alle drie voor de verdachten in de prostitutie werkten.