NR: Inval fitnesscentrum Amsterdam (UPDATE)

De Nationale Recherche heeft maandagochtend beslag gelegd op de roerende goederen van een fitnesscentrum in Amsterdam. Het gaat om Fit For Life aan de van Hallstraat in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt. Dat centrum zou zijn gefinancieerd met drugsgeld. Er is beslag gelegd op de gehele inventaris. De inval houdt verband met een inbeslagname van een groot cocaïnetransport in augustus van dit jaar op een motorjacht voor de kust van Groot-Brittannië.

 

 

 

(foto’s Ferry de Kok)

Een 44-jarige Amsterdammer was de opdrachtgever van dit transport. Hij is ook eigenaar van het fitnesscentrum. Volgens een woordvoerder van het landelijk parket wordt nu beslag gelegd op de gehele inventaris. Onder meer de sporttoestellen zullen worden afgevoerd naar de Dienst Domeinen. Onder de klanten van Fit For Life zijn een aantal bekende Nederlanders.

De Nationale Recherche heeft tientallen fitnessapparaten van de topmerken Panatta en Stex in beslag genomen, die worden afgevoerd door de dienst Domeinen van het Ministerie van Financiën. De apparaten hebben samen een nieuwwaarde van 600.000 euro. Daarnaast zijn onder meer powerplates meegenomen. De officier van justitie bij het Landelijk Parket zal de verbeurdverklaring vorderen van de fitnessapparatuur. 

In Southampton is in augustus in een motorjacht 1200 kilo cocaïne gevonden. Zes verdachten zijn aangehouden, onder wie een 60-jarige man uit Meppel en zijn drie zoons van 34, 32 en 27 jaar uit Heusden en Waalwijk. De andere verdachten zijn twee mannen uit Amsterdam, onder wie de vermoedelijke opdrachtgever van het drugstransport.

Die laatste is ook de eigenaar van het fitnesscentrum. Het is de 45-jarige Mohammed Z. Bij hem werd eerder 1,5 miljoen aan contanten in beslag genomen.

Volgens het Openbaar Ministerie had de drugs een handelswaarde van 45 miljoen euro. De cocaïne bleek verborgen onder het zwemplateau van het motorjacht Louise, dat in een transportschip van de Britse Maagdeneilanden naar Southampton is overgebracht. De drugs zijn vermoedelijk in Venezuela in de geprepareerde ruimte verstopt.

Lees meer over de zaak:

NL jacht met 1200k cocaïne gepakt