Invallen Nationale Recherche Zuid-Nederland

Bij de invallen in Zuid-Nederland heeft de Nationale Recherche acht vuurwapens in beslag genomen en ruim 6,5 miljoen euro aan contant geld. Bij overige huizoekingen is nog een vuurwapen en 130 kilo cocaïne gevonden. In totaal zijn er op verschillende dagen in Zuid-Nederland bij de actie 25 huiszoekingen geweest. De resultaten van de actie zijn vandaag bekend gemaakt.

De 130 kilo cocaïnelag verborgen in een loods achter een woning in Rucphen, vlak bij Roosendaal. Daar zijn ook vanmorgen een 28-jarige man en een 27-jarige vrouw voor aangehouden. In Tilburg is een 42-jarige man gearresteerd wegens illegaal wapenbezit. Straatwaarde van de cocaïne is ongeveer 10 miljoen euro.

Ook de inval op 12 oktober in het woonwagenkamp in de Rijnauwenstraat in Breda, waar Danny Gubbels werd doodgeschoten, maakte deel uit van de actie, zo bevestigt een woordvoerder van het landelijk parket.

Het grootste deel van de gevonden cash zat in een doos op de zolderverdieping van een woning in Breda. Bij meerdere verdachten zijn vuurwapens gevonden, ook een Kalashnikov AK-47. Verder is een aantal auto’s van verdachten in beslag genomen.

Het onderzoek is begonnen in de zomer van 2009 en richtte zich aanvankelijk op verdovende middelen en grondstoffen voor synthetische drugs, met name productie van amfetamine. Gaandeweg bleek dat de verdachten ook bezig waren met wietteelt.

Volgens de Nationale Recherche is veel geld dat is verdiend al weggesluisd. Bij de doorzoekingen zijn ongeveer 150 man ingezet.

Het ministerie van Defensie leverde een speciaal team met gevanceerde apparatuur en technieken die gespecialiseerd zijn in vinden van verborgen ruimtes.