Nu echte doorbraak in ontvoeringszaak?

In de zaak van de ontvoering van Gino Heeren en Rien de Koning (in december 2015 uit een Bredaas garagebedrijf) is weer een nieuwe verdachte aangehouden. Een 38-jarige Bredanaar heeft zich woensdag bij de politie in Middelburg gemeld. Eerdere verdachten zijn allen weer op vrije voeten.

Mogelijk heeft de politie nu een hoofdverdachte in verzekering gesteld. In november 2016 leek er al een doorbraak te zijn in de zaak. Dinsdag 29 november werden een 38-jarige Oosterhouter,  een 39-jarige Bredanaar en een 27-jarige vrouw uit Enschede aangehouden. De dag daarna werd nog een 51-jarige Bredanaar gearresteerd. Zij zijn inmiddels allemaal in vrijheid gesteld.

De nieuwe verdachte wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de ontvoering van de twee mannen op dinsdag 29 december 2015 in Breda. De politie zegt nog meer aanhoudingen in deze zaak niet uit te sluiten.

De twee slachtoffers (toen 18 en 42 jaar) werden vanaf het terrein van een garagebedrijf aan de Aardenhoek ontvoerd. De slachtoffers werden uiteindelijk aan het begin van de nieuwjaarsnacht in het buitengebied van Chaam ongedeerd aangetroffen.