Nu wel veroordeling voor doodslag Nicole

Het gerechtshof in Den Bosch heeft Jos de G. (51) schuldig bevonden aan het verkrachten maar ook aan het doden van het 15-jarige meisje Nicole van den Hurk in 1995. Hij is veroordeeld tot een celstraf van twaalf jaar.

Veertien jaar

Het Openbaar Ministerie had net als voor de rechtbank veertien jaar cel tegen De G. geëist. De  rechtbank vond allen verkrachting bewezen, De G. kreeg vijf jaar cel. Het gerechtshof stelt nu vast dat uit onderzoek van dna-experts is gebleken dat De G. Nicole van den Hurk heeft aangerand. De G. zei dat het mogelijk was dat hij seks, maar vrijwillige seks, met haar had gehad.

Opgegraven

Het hof vindt dat het niet anders kan dan dat De G. haar zowel heeft verkracht als gedood. In een onbekend dna-spoor dat op Nicole is gevonden ziet het hof geen reden om De G. vrij te pleiten.

Nicole van den Hurk werd na een vermissing van zes weken gevonden in de bossen tussen Lierop en Mierlo. Haar lichaam vertoonde sporen van geweld en seksueel misbruik.

In 2011 is het lichaam van Nicole opgegraven voor dna-onderzoek. Dat leidde in 2014 tot de arrestatie van Jos de G. uit Helmond.

Zie het arrest.

Zie eerdere berichten:

Verdachte zaak-Nicole blijft vast zitten

OM wil “IKEA-proef” met haar moordverdachte

Tbs van Jos de G. is verlengd

Vijf jaar cel in zaak Nicole van den Hurk

OM eist 14 jaar tegen verdachte Nicole