Obsessie met een meisje leidt tot moord

Technologie helpt je om een ​​beter leven te leiden door zijn eenvoud en functionaliteit. Waar mensen internet vaak gebruiken om producten of een gietvloer prijs te vergelijken, gebruiken anderen het om te daten. Veel mobiele applicaties helpen bij het vinden van dates of nieuwe vrienden, waaronder Tinder. Hier gaan een aantal problemen mee gepaard. Mensen hebben verschillende mogelijkheden om hun emoties te beheersen. Ze zijn misschien geobsedeerd door iemand. Hier komt een voorbeeld. Een man genaamd Thomas R. is veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf en krijgt psychiatrische zorg na de moord op Mieke Oort (zijn zelfverklaarde vriendin) in Leeuwarden. Hij stak haar meerdere keren met een mes tijdens een huisfeest.

Verblind door een eenzijdige liefde

Moord vanwege een obsessie is een reguliere misdaad. Thomas R. maakte gebruik van een dating applicatie om een ​​nieuwe date te vinden. In dit geval leerde hij Mieke kennen. Beiden gingen meerdere keren uit voor informele dates. Terwijl Thomas het een serieuze relatie vindt, had het meisje een ander perspectief. De relatie liep stuk en Mieke begon een relatie op te bouwen met een andere man. Ze negeerde de telefoontjes en chats van Thomas. Hij voelde zich gefrustreerd en werd woedend toen hij Mieke op een feestje met haar nieuwe vriend zag dansen. Later kwam hij naar het huis met een molotov, een hamer en een mes. Hij gooide de Molotov het huis in en zorgde ervoor dat iedereen in paniek raakte. Zijn volgende actie was het terras op klimmen en de deur inslaan. Hij stak Mieke en haar vriend daarna neer. Toen bedekte bloed de gietvloeren van het huis. Het meisje stierf, terwijl haar vriend dodelijk gewond raakte. Bovendien raakten verschillende andere gasten lichtgewond door het ongeval.

Het perspectief van de rechtbank

Volgens de officier van justitie was de moord met voorbedachten rade. Zo kreeg Thomas ondanks zijn spijt en bekentenis een gevangenisstraf van 20 jaar. De misdaad was niet alleen gepland, maar veroorzaakte ook verwondingen aan anderen. Het nieuwe vriendje van Mieke overleefde het, maar het was de bedoeling dat hij zou sterven omdat Thomas hem op het feest probeerde te vermoorden. Het motief was niets minder dan jaloezie, obsessie en woede. Naast jaren gevangenisstraf zal Thomas ook in een psychiatrisch zorgcentrum worden behandeld.

Is Tinder een slechte technologie?

Mensen hebben verschillende voorkeuren wanneer ze gebruik maken van technologie, met name dating-apps. Tinder is nuttig als je het verstandig gebruikt, maar het wordt slecht voor obsessieve mensen. Thomas dacht dat hij zijn soulmate had gevonden toen hij met Mieke aan het daten was. Het meisje had echter niet hetzelfde gevoel. Het is geweldig hoe een dating applicatie vreemden met onbekende achtergronden kan verbinden. Je moet dus voorzichtig zijn bij het gebruik ervan. Technologie is nuttig als de gebruikers een geweten hebben. Het is net zo eenvoudig als het internet gebruiken om door informatie te bladeren en items zoals microcement te kopen.

De donkere kant van dating-apps

Veel mensen zijn getrouwd vanwege een dating applicatie. Alles heeft echter een donkere kant. Technologie en internet zijn een nieuwe dimensie geworden voor misdaden, waaronder misbruik, verkrachting, aanranding en obsessie. De dating applicatie geeft informatie en kansen aan overtreders. Je moet het dus met mate gebruiken.