Duitse Hells Angels: kalm en laconiek

In een interview met een Duitse krant Duitsland heeft een woordvoerder van de Hells Angels in Hamburg gezegd zich niks aan te trekken van de activiteiten van de Nederlandse MC Satudarah in Duitsland. De Hells Angels reageren niet op krijgslustige uitlatingen van een Satudarah-voorman over een komende “oorlog”. Volgens de Hells Angels zijn er ook met hun rivalen de Bandidos geen problemen. Video na de break.

Eerder deze week zei Satudarah-voorman Ali Osman in de grootste Duitse krant, Bild Zeitung dat de Hells Angels in Duitsland ‘binnenkort geen rol meer zullen spelen’. Gisteren noemde de officiële woordvoerder van de Angels in Duitsland, Rudolf „Django“ Triller (58, foto links), in een Hamburgse krant, Osman een ‘idioot’. Hij voegde eraan toen: ‘De honden blaffen maar de karavaan trekt verder’.  

Satudarah onderhoudt vriendschappelijke betrekkingen met de MC Bandidos, in Duitsland de aartsvijand van de Hells Angels. In de westduitse stad Duisburg werd onlangs een Hells Angel neergeschoten door een Bandido. Volgens Triller had die gebeurtenis ‘lokale oorzaken’. Triller zegt Bandido’s te hebben gesproken ‘die dat ook niet goed vonden’. Triller zei ook dat het bestand dat Bandidos en Angels in 2010 in Hannover sloten overeind staat. 

Overigens zou volgens Hamburgse media Satudarah middels Satudarah-lid Jan “Gianni” Sander (foto rechts) ook aan invloed winnen in Hamburg. Satudarah laat steeds merken veel ambitie in Duitsland te hebben. Sander verklaarde de Hells Angels in Duitsand publiekelijk de oorlog.

Arrestatie in Essen

Donderdagmorgen heeft de Duitse politie in de stad Essen het hoofdkwartier van de plaatselijke Bandido’s doorzocht. Om zes uur ’s ochtends gingen speciale eenheden van de poltie het clubhuis op de hoek van de Bocholder en Wüstenhoferstrasse binnen. In een woonhuis werd een 51-jarige Bandido aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit.

De Duitse politie ontkent dat er sprake is van een nationale actie tegen deze MC. ‘Het onderzoek in Essen is gericht op verboden wapenbezit van één verdachte’, aldus een woordvoerder. Er zijn alleen slag- en steekwapens in beslag genomen. In Essen is overigens geen sprake van rivaliteit tussen MC’s, zoals in Duisburg tussen Satudarah en Hells Angels. In Essen zijn de Bandidos de enige club. Bij de woordvoerder zijn er ook geen plannen bekend van andere clubs die zich daar willen vestigen. Volgens de woordvoerder zijn Bandidos in Essen (niet ver van Arnhem) betrokken bij wapens- en drugshandel, prostitutie en in de portierswereld. 

Hells Angels zijn in Duitsland op veel plaatsen verboden. Het Duitse Openbaar Ministerie zet momenteel zwaar in tegen alle MC’s. Hells Angel Rudolf Triller daarover: ‘Niet de grootste, niet de sterkste, niet de snelste zal overleven, maar de club die zich het beste kan aanpassen.’

Kijk naar de reportage van deze week bij Spiegel Online:

writeFlash({“quality”:”high”,”wmode”:”transparent”,”allowfullscreen”:”true”,”allowscriptaccess”:”always”,”src”:”http://www.youtube.com/v/iGdziKY9ris&hl=en&fs=1″,”title”:”JoomlaWorks”,”width”:”100″,”height”:”100″});

Lees ook:

Bandidos opent nieuw clubhuis in Dld