Officier kocht zelf prepaid bij Media Markt

De verdachte officier van justitie Lucas van Delft uit Breda heeft in een Media Markt zelf de prepaid-telefoonkaart gekocht waarmee hij een bedreiging van zichzelf in scene zette. Volgens De Telegraaf is Van Delft door de politie met camerabeelden geconfronteerd.

Verbazingwekkend

Hij zou hebben gebeld met deze kaart en een anonieme melding hebben gedaan dat hij ernstig gevaar zou lopen. Het landelijk parket leidt het onderzoek naar de zaak. De Telegraaf baseert zich op ’twee bronnen rondom het onderzoek’.

Lucas van Delft is een ervaren officier van justitie in grote onderzoeken naar georganiseerde criminaliteit. Het is verbazingwekkend dat hij het risico nam om gebruik te maken van een zelfgekochte prepaidkaart. De politie kan met het SIM-nummer nagaan in welke winkel een kaart is gekocht en zodoende met camerabeelden kopers in beeld brengen.

IMEI

De krant meldt overigens niet of Van Delft ook gebruik maakte van een “schone” telefoon. Het IMEI-nummer van de gebruikte telefoon is ook te achterhalen en als bewijs te gebruiken als die telefoon naar hem te herleiden is.

De politie kreeg vorig jaar een telefoontje kreeg met de melding dat het leven van Van Delft ernstig zou worden bedreigd. Van Delft is inmiddels geschorst.

Eerdere berichten:

Mogelijk fouten in grote Brabantse strafzaken

Officier verzon mogelijk doodsbedreiging