Officier van justitie opgelicht

Een officier van justitie van het Openbaar Ministerie in Maastricht is voor duizenden euro’s opgelciht door een 39-jarige inwoner van Heerlen, zo schrijft De Telegraaf. Ook een agent van de politie Limburg-Zuid is slachtoffer geworden van oplichting door diezelfde man. De verdachte is een zekere Robert R. Hij zou partijen kunststof kozijnen aan meerdere slachtoffers hebben verkocht, betaling in ontvangst hebben genomen, maar niet hebben geleverd.

De opgelichte officier van justitie deed natuurlijk direct aangifte van oplichting met het bestellen van goederen bij politie.

Collega-officier van justitie Smits in De Telegraaf: ‘De gedupeerde officier van justitie, die in deze zaak goed vertrouwen in de medemens heeft gehad, moet zich nu uiteraard ver van de afwikkeling van deze kwestie houden. Het onderzoek naar de praktijken van deze verdachte oplichter is daarom overgedragen aan het parket in Den Bosch om alle zweem van vermeende betrokkenheid en partijdigheid te voorkomen. De rechters aldaar zullen zich op termijn ook over deze oplichtingzaak gaan buigen.’

De advocaat van de R. laat weten ‘geen sprake is van oplichting’.

Verdachte R. heeft al een strafblad voor belastingfraude, grootschalige oplichting en valsheid in geschrifte en zat al een jarenlange celstraf uit.

Ook lichtte de inwoner van Heerlen lichtte klanten op met telefoonwinkels in Kerkrade, Brunssum en Gulpen. Hij verlengde, zonder medeweten van zijn klanten, hun abonnement bij telecombedrijven van één naar twee jaar en stak daarbij geld zin zijn eigen zak.