OM: 20 jaar voor moord op Kathleen Cremers

Het Openbaar Ministerie heeft maandag 20 jaar celstraf geëist tegen Erik E., die ervan wordt verdacht dat hij zijn echtgenote Kathleen Cremers heeft vermoord. E. zou Kathleen in 2006 in hun woning met een houten balk op het hoofd hebben geslagen, zeventig keer hebben gestoken met een schroevendraaier en vervolgens haar keel hebben doorgesneden. De zaak is voor de tweede keer in behandeling bij het gerechtshof. E. werd in 2008 vrijgesproken door het hof Den Bosch.

 

Op 15 maart 2006 is Kathleen Cremers in hun woning in Venray om het leven gebracht. De rechtbank in Roermond veroordeelde haar echtgenoot, Erik E., in 2007 tot een gevangenisstraf van vijftien jaar wegens doodslag. De verdachte ging toen in beroep en dat resulteerde in een vrijspraak door het hof Den Bosch in 2008.

Tegen deze uitspraak van het hof ging het OM weer in cassatie. En met succes. De uitspraak van het hof Den Bosch werd vernietigd door de hoge raad omdat de vrijspraak onvoldoende was gemotiveerd. De zaak moest opnieuw worden bekeken door het hof in Arnhem.

Tijdens de behandeling voor het hof in Arnhem geeft Erik E. een verrassende wending aan de zaak. Hij heeft altijd ontkend iets met de dood van zijn vrouw te maken te hebben, maar nu verklaart hij dat hij zijn vrouw met een houten balk heeft geslagen en haar heeft gestoken met een schroevendraaier. Echter iemand anders heeft zijn vrouw vermoord, zegt E. Volgens hem is er dus nog een derde persoon betrokken bij de moord.

Het OM vindt deze gedachte onwaarschijnlijk en acht hem verantwoordelijk voor de moord op zijn vrouw. Daarom eist het OM twintig jaar gevangenisstraf. Uitspraak over twee weken.

Lees ook:

Man bekent doodslag na 5,5 jaar