OM: 25 jaar en tbs voor Sander V.

Het Openbaar Ministerie wil dat Sander V. voor moord met voorbedachten rade wordt veroordeeld tot 25 jaar cel en tbs met dwangverpleging. Het Openbaar Ministerie vindt dat bewezen is dat hij het 12-jarige meisje Milly Boele uit Dordrecht heeft gewurgd en seksueel misbruikt; hij heeft zich oraal door haar laten bevredigen. Het OM eist verder dat V. zijn tbs pas mag latren beginnen als hij tweederde van zijn straf heeft uitgezeten. V. wordt ook verdacht van vrijheidsberoving en verbergen van het stoffelijk overschot. De advocaten van V. – Tjalling van der Goot en Willem Anker – willen dat V. wordt vrijgesproken van moord en dat de rechtbank hem alleen veroordeeld wegens doodslag en het verbergen van het lichaam.    

Het feit dat V. politieman was, maakte het onbegrip en de schok in de samenleving groter zei de officier van justitie: ”Politiemensen hebben zich in het bijzonder correct te gedragen. Sterker nog: zij moeten bij uitstek te vertrouwen zijn’. Daarom valt de eis ook hoger uit dan voor een gewone burger het geval zou zijn.

Sander V. (27) heeft bekend dat hij het meisje heeft gedood. Een week na de moord heeft hij zich vrijwillig gemeld. Hij heeft ontkend haar seksueel te hebben misbruikt. Het OM vindt het moord omdfat V. meer dan genoeg momneten heeft gehad om zich te bedenken en het meisje niet te doden.

Deskundigen zijn het er niet over eens in hoeverre V. ontoerekeingsvatbaar was op het moment van zijn daad en dat nu nog steeds is. Ze willen ook niet voorspellen hoe groot de kans is dat V. nog eens een dergelijke moord zal plegen. Het OM zegt daarom dat tbs noodzakelijk is.