OM: Badr Hari langer in voorarrest

Als het aan het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam ligt, wordt het voorarrest van Badr Hari met twee weken verlengd. Dat heeft het OM donderdag bekend gemaakt. Vechtsporter Hari zal vrijdag 27 juli voor de rechter-commissaris moeten verschijnen wegens mishandeling en dan zal het verzoek van het OM worden besproken.

Badr Hari (27) meldde zich woensdagavond bij de politie en werd meteen aangehouden. Donderdag is hij verhoord door de recherche in het onderzoek naar twee mishandelingen.

Hij is in ieder geval verdacht van mishandeling van zakenman Koen Everink tijdens dancefeest Sensation White in de Amsterdam Arena. Everink heeft daarvan aangifte gedaan. Hij raakte ernstig gewond en blijft misschien invalide door een enkelblessure.

Ook de mede-eigenaar van de Amsterdamse club Air heeft aangifte gedaan tegen Hari. Deze Jeroen van den Berg beschuldigt Hari van een zware mishandeling die enige tijd geleden zou hebben plaatsgevonden. In een lang uur verhoor heeft hij verteld dat Hari hem in Club Air mishandelde. Van den Berg miste daarna een aantal voortanden.

Eerdere berichtgeving over deze zaak.