OM België eist zes jaar voor seksueel misbruik

Het Openbaar Ministerie in België heeft zes jaar cel geëist voor een 24-jarige man uit Roosendaal voor het seksueel misbruik van vijf jonge vrouwen, onder wie enkele minderjarigen. Hij ontkent de feiten en spreekt van een complot tegen hem.

Een 19-jarige verklaarde dat ze anaal verkracht werd en dat hij tot bloedens toe in haar borst had gebeten. Een ander meisje vertelde de politie dat ze met hem was uitgegaan in Roosendaal en dat ze onwel was geworden nadat hij haar op een cocktail had getrakteerd. Ook zij zou verkracht en gebeten zijn geweest. Een jonge vrouw met wie hij een relatie had gehad, verklaarde dat ze de drug MDMA moest nemen en misbruikt werd.

Minderjarigen

Een meisje van 16 zei dat de man haar overal betast had, toen ze dronken op een bank lag. Hij had andere jongens aangemoedigd om ‘ook eens te komen voelen’. Ze had hem uiteindelijk kunnen wegduwen. Een 15-jarige vertelde de politie dat ze tot twee maal toe door hem werd aangerand.

De Belgische justitie ziet geen enkele reden om aan de verklaringen van de meisjes te twijfelen. De beklaagde erkent dat hij met sommige van hen uitging en seksuele contacten had, maar nooit tegen hun zin. Hij vermoedt dat de meisjes, allemaal uit dezelfde vriendengroep, tegen hem samenspannen, omdat hij geen relatie met hen wilde. De beklaagde woonde enige tijd in het Belgische Essen, waar hij bekend staat als de Afghaan. De vijf dienden de klacht tegen hem in toen hij in de cel zat voor drugsfeiten.