OM: corrupte havenmedewerkers gearresteerd

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam zegt dat de politie vorige week dinsdag drie verdachten heeft aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het invoeren van drugs en niet ambtelijke-corruptie in de haven van Rotterdam. De verdachten zijn afgelopen vrijdag 25 maart door de officier van justitie voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft beslist dat zij 14 dagen langer vast blijven zitten.

Rhoon

De verdachten zijn een 34-jarige man uit Rhoon, een 49-jarige man uit Rotterdam en een 24-jarige man uit Barendrecht. Twee van hen werken bij een overslagbedrijf, de ander is chauffeur bij een transportbedrijf.

Tijdens huiszoekingen zijn computers, telefoons en andere spullen in beslag genomen. In verband met onderzoeksbelangen wilde justitie de aanhouding en voorgeleiding van de verdachten niet eerder naar buiten brengen. Het onderzoek is op dit moment nog volop gaande.

Combiteam Havens

De aanhoudingen werden gedaan door het zogeheten Combiteam Havens, een permanent samenwerkingsverband tussen de FIOD, politie, Rijksrecherche en het Openbaar Ministerie. Het team richt zich op zware criminaliteit in de havens, zoals die van Rotterdam en Vlissingen.