OM: dadergroep Yakhlaf plande eerdere aanslag

De verdachten die terechtstaan voor de dodelijke aanslag op de criminele broers Chahid (foto) en Chafik Yakhlaf op Oudjaarsdag 2015 planden een maand eerder een aanslag op hen in Utrecht. Dat schrijft Het Parool.

Opdrachtgever

Justitie beschuldigt twee mannen die dit hadden moeten uitvoeren Don M. (38) en Frans H. (43). Verdachte Omar Lkhorf zou opdrachtgever zijn geweest. Het bewijs hiervoor zien de officieren van justitie in gekraakte PGP-communicatie. Aan M., die dinsdag voor het eerst voor de rechter staat, zou 100.000 euro zijn beloofd voor het liquideren van Chafik Yakhlaf.

Utrecht

Volgens justitie stuurde Hicham M., die ook voor de Arnhemse rechtbank terechtstaat voor de liquidatie van Chahid Yakhlaf, foto’s van Chahid en Chafik Yakhlaf, en het adres van een waterpijpcafé in Utrecht, aan M.. Deze laatste zou in relatie tot dit plan hebben geschreven dat hij ‘nog nooit heeft gefaald.’

Hicham M. moet zich ook voor de rechter verantwoorden voor zijn betrokkenheid bij de dodelijke aanslag op Eaneas Lomp in Krommenie, in oktober 2015.

Politie

Het plan voor een aanslag bij een waterpijpcafé op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht mislukte omdat Chafik Yakhlaf in november 2015 de politie meldde dat onbekenden daar mogelijk een aanslag op hem wilden plegen. In de omgeving van de shishalounge vond de politie twee automatische wapens en een petje met dna van Frans H. en een oordopje met dna van Don M..

De verdachten ontkennen de door justitie voorgelegde PGP-communicatie te hebben gevoerd.

Zie voorgaande berichten:

Nieuwe aanhoudingen voor moord Eaneas Lomp

Arrestatie voor liquidatie Eaneas Lomp

‘Yakhlaf betrokken bij moorden Staatsliedenbuurt’

Tweede verdenking tegen verdachten Yakhlaf-zaak