OM: Dick Vrij geen doelwit Heemskerk

Oud-vechtsporter Dick Vrij (52) kan niet het doelwit zijn geweest bij een eventuele liquidatie bij een voetbalclub in Heemskerk, aldus het Openbaar Ministerie dinsdagochtend tegen de rechtbank. Volgens Het Parool blijkt dit uit onderzoek door de recherche.

Odin ’59

De rechtbank had dinsdagmorgen een zitting in de zaak van de verdachten Jerrelo G. (22) en Willy F. (28), die nog terecht moeten staan voor voorbereiding van moord, bij voetbalclub Odin ’59 in Heemskerk in oktober 2016. Medeverdachten in de zaak zijn al eerder veroordeeld.

Gerucht

In het criminele milieu ging het gerucht rond dat niet voetbaltrainer en ex-drugsverdachte Rick S. het voorgenomen doelwit was, maar Dick Vrij, de man die ooit Willem Holleeder op een terrasje de kaak brak met een flinke mep. Voordat zijn boezemvriend Hans Nijman in november 2014 werd vermoord liet Vrij zich in 2014 vrijwillig weer in voorlopige hechtenis nemen, in een afpers- en witwaszaak. Hij werd daarin uiteindelijk veroordeeld tot drie jaar cel.

De advocaten van G. en F. krijgen van de rechtbank inzage in alle door de recherche verzamelde gegevens over Dick Vrij. De behandeling van hun zaak volgt later, de datum is nog onbekend.

Jerello G. is ook verdachte in de zaak van de dodelijke aanslag op Vincent Jalink.

Nieuwe verdachte in moordzaak Jalink (UPDATE)

Dick Vrij eert Hans Nijman