OM: Dominee sloeg partner met bijl op hoofd

De dominee die verdacht wordt van moord dan wel doodslag op zijn partner, eveneens dominee, heeft het slachtoffer volgens het Openbaar Ministerie meerdere malen met een bijl op het hoofd geslagen. Dat is vrijdag gebleken uit een pro forma-zitting in de rechtbank in Arnhem. In de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 september 2012 werd het 56-jarige slachtoffer in Ubbergen (Gelderland) in een woning gevonden.

De verdachte was aanwezig tijdens de zitting in de rechtbank in Arnhem, maar zei verder niets over zaak. Hij wilde alleen kwijt dat hij graag de zitting wilde bijwonen. De man heeft betrokkenheid bij de moord c.q. doodslag niet bekend of ontkend.

Volgens de officier van justitie wordt de man ervan verdacht dat hij het slachtoffer meerdere malen met een bijl op het hoofd heeft geslagen. Dat zou in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 september 2012 gebeurd moeten zijn in een woning in Ubbergen, vlakbij Nijmegen.

Vrijdag is verder duidelijk geworden dat de zaak is aangehouden omdat het forensisch onderzoek van het NFI nog niet helemaal is afgerond en omdat de rapportage van het Pieter Baan Centrum (PBC) nog niet klaar is. De verdachte verblijft niet meer in het PBC, maar in een penitentiaire psychiatrische instelling in Maastricht.

Drie weken voor de gruwelijke dood van de dominee in Ubbergen werd dezelfde gemeente opgeschrikt door de dubbele moord en zelfmoord van ex-recherchechef Jan Petter

De zaak van de dominee wordt hoogstwaarschijnlijk op 29 maart inhoudelijk behandeld.