OM eist 10 jaar voor fatale schietpartij The Sand

Het Openbaar Ministerie heeft tien jaar cel geëist tegen de 34-jarige Kenny S. (foto) die ervan wordt verdacht een Ghanese crimineel te hebben doodgeschoten. Dat gebeurde op 27 september 2014 tijdens een drukbezocht feest in de voormalige club The Sand in Amsterdam West. 

Verschillende getuigen hebben gezien dat voorafgaand aan de schietpartij op het vip-dek van het Afrodancefeest ruzie ontstond tussen S. (van Nigeriaanse afkomst, eerder meldde de politie abusievelijk dat het om een Ghanees zou gaan) en het slachtoffer Kelvin Tettey (32). De laatste zou S. tijdens de ruzie met een champagnefles op zijn hoofd hebben geslagen. Daarop pakte S. een omgebouwd alarmpistool uit zijn broek en schoot Tettey in de borst. Die overleed ter plekke.

Criminele achtergrond

Beide mannen hebben een criminele achtergrond. Door zijn betrokkenheid bij fraude en drugshandel zou Tettey verzeild zijn geraakt bij meerdere conflicten. Ook Kenny S. werd eerder al veroordeeld voor fraude. Het Openbaar Ministerie denkt niet dat een crimineel conflict de reden van de schietpartij is. Daarom gaat het uit van doodslag en is er volgens de officier van justitie geen sprake van voorbedachte rade.

Nigeria

S. vluchtte na de schietpartij naar Nigeria. Bijna twee jaar later meldde hij zich bij de politie in Nederland. The Sand werd na de dood van Tettey gesloten. Het was het zoveelste incident in de club in een lange rij.

Eerder bericht staat hier.