OM eist 10 maanden in zaak bloemenman

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag 10 maanden cel geëist tegen Nancy V. Volgens het OM heeft ze geholpen bij het wegmaken van het lijk van Rolf Langenberg (foto), die ook bekend stond als de bloemenman uit Beets. De 50-jarige Nancy V. is de ex van John S. Het OM denkt dat hij Langenberg heeft vermoord. 

John S. is enkele maanden geleden overleden aan kanker. Hij heeft voor zijn dood tegenover de politie en de rechtbank verklaard dat niet hij, maar zijn ex Nancy de 69-jarige Rolf Langenberg heeft vermoord. Nancy op haar beurt beweert dat John S. de bloemenman heeft doodgeschoten, ze heeft wel bekend betrokken te zijn geweest bij het wegmaken van het stoffelijk overschot van Langenberg. Zo wezen de twee exen, kort na hun aanhouding, naar elkaar.

Stoffelijk overschot in de oven

Nadat Rolf Langenberg in zijn woning in Beets (foto) was doodgeschoten, is zijn stoffelijk overschot volgens Nancy V. met een kruiwagen naar een oven gebracht die achter de woning was geplaatst. John S. had deze oven korte tijd voor de moord
op Langenberg gebouwd. S. woonde op de eerste verdieping van de boerderij van het slachtoffer. Nancy V. woonde in een caravan die achter op het terrein stond van de boerderij.

Langenberg werd begin oktober 2014 als vermist opgegeven door zijn vriendin. Enige tijd later vond de politie zijn verbrande stoffelijke resten achter op het erf van zijn boerderij. Zo werden er 212 botfragmenten aangetroffen, waaronder een stukje schedel met een kogelgat. Ook vond de politie de gebitsprothese van Langenberg en een deel van het montuur van zijn bril.

‘Ik hoop dat je rot in de hel’

De dochters van Langenberg lazen tijdens de zitting een slachtofferverklaring voor. De ene dochter tegen Nancy V. ‘Ik weet zeker dat jij het gedaan hebt. Ik hoop dat je rot in de hel. Je bent gek in je hoofd jij. Ik hoop dat je kapot gaat.’ De andere: ‘Je bent nog niet van me af.’

Uitspraak is op 26 september.

Eerdere berichten:

Doodzieke man blijft in voorlopige hechtenis

Verdachte moord Langenberg uit voorlopige hechtenis