OM eist 12 jaar cel voor doodslag in lounge bar

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag 12 jaar cel geëist tegen Abbas Al-S. Hij zou op 15 april vorig jaar Abderahim Maihouane met drie kogels hebben doodgeschoten in het damestoilet van lounge bar Tropicana in Sittard. 

De 32-jarige Al-S., door intimi ook wel Iraki genoemd, ontkent iedere betrokkenheid.

Volgens Hart van Nederland was het café de fatale avond al gesloten toen een groep binnen zou zijn gekomen en een medewerkster met een wapen onder schot hield. Vervolgens werd Maihouane neergeschoten in de wc.

Broer

Nadat Maihouane was neergeschoten in de loungebar belde het barpersoneel zijn vier jaar jongere broer Kamal, die het slachtoffer in zijn eigen auto naar het ziekenhuis bracht. Tijdens de autorit zou de gewonde Maihouane diverse keren tegen zijn broer hebben gezegd dat ‘Iraki’ de dader was. Kort na de dood van Abderahim Maihouane vertrok Al-S. naar zijn vaderland Irak, naar eigen zeggen om zijn broer bij te staan die een moeilijke periode doormaakte. Toen hij na vijf maanden terugkwam in Nederland werd hij direct opgepakt.

Ruzie

Al-S. verklaarde donderdag in de rechtszaal dat hij enige tijd ruzie had gehad met Maihouane, maar het conflict zou juist zijn bij gelegd in lounge bar Tropicana. De verdachte beriep zich diverse malen op zijn zwijgrecht, zo wilde hij geen vragen beantwoorden over andere personen die op de fatale avond aanwezig waren in Tropicana. Ook wilde hij niet zeggen waarom hij en Maihouane ruzie hadden.

Flauw gevallen

Tijdens de rechtszitting donderdag waren ook nabestaanden van het slachtoffer aanwezig. Zowel de moeder, als de zus van Maihouane vielen flauw. Ook de broer van het slachtoffer kreeg het te kwaad tijdens het voorlezen van zijn slachtofferverklaring en verliet de rechtszaal. Uiteindelijk heeft hij wel zijn hele brief voor kunnen lezen.