OM eist 12 jaar voor doden vriendin

Het Openbaar Ministerie heeft gisteren twaalf jaar cel geëist tegen Mohammed al Z. die Rachel Brito Abelenda (foto) zou hebben gedood. De 20-jarige vrouw werd in september 2013 dood aangetroffen in haar auto, die half in een bushalte was geparkeerd aan de Stokhasseltlaan in Tilburg. 

De 23-jarige man was de vriend van het slachtoffer. Ze woonden samen bij de moeder en stiefvader van Abelenda. Maar de relatie ging bergafwaarts. Al Z. wilde de vrijheid van het slachtoffer steeds meer beperken. Rachel, die volgens haar moeder zwanger was, wilde de relatie beëindigen.

Zwitserland

Al Z. was kort voordat de auto met het slachtoffer werd aangetroffen als bestuurder van het voertuig gezien. Nadat Abelenda dood in de auto werd gevonden, was Al Z. spoorloos. Een paar maanden later werd hij aangehouden in Zwitserland.

Infiltrant

Volgens het Openbaar Ministerie zou Al Z. tegenover een politie-infiltrant hebben bekend dat hij Abelenda om het leven heeft gebracht. Justitie denkt dat de verdachte het slachtoffer heeft laten stikken in een rode broek. Op die broek werd onder andere mascara aangetroffen van het slachtoffer.

De rechtbank doet 26 mei uitspraak.