OM eist 13 jaar tegen verdachten Posbankmoord

Het Openbaar Ministerie heeft vanmiddag dertien jaar cel geëist tegen Frank S. en Souris R. Volgens de officier van justitie zijn de twee verdachten schuldig aan brandstichting en de doodslag van Alex Wiegmink. Het slachtoffer werd op 20 januari 2003 doodgeschoten. De twee verdachten werden een half jaar geleden aangehouden. 

Frank S. verklaarde tegenover de rechtbank dat hij en Souris R. de auto van Wiegmink wilden stelen om chauffeurs van een meubeltransportbedrijf mee te overvallen. Die zouden grote hoeveelheden cash op zak hebben.

Autosleutels

Het stelen van de auto van Wiegmink ging echter niet volgens plan. Toen de twee het slachtoffer met een pistool bedreigde om hem zijn autosleutels afhandig te maken, liep Wiegmink gewoon op hen af. Daarop lost S. naar eigen zeggen in paniek het eerste schot. Souris R. vuurde tweemaal, aldus verdachte Frank S.

In tegenstelling tot Frank S. blijft Souris R. ontkennen. Volgens de officier van justitie maakt dat niet uit voor de strafeis. Ze zijn even verantwoordelijk voor de doodslag van Wiegmink en het in brand steken van zijn lichaam. ‘Beide mannen deden veertien jaar lang niets om een einde te maken aan de knagende onzekerheid voor de familie’ aldus het OM. De familie zal gebruik maken van haar spreekrecht.

Hier een eerder bericht vandaag, met onder andere een twitterfeed.