OM eist 14 jaar tegen verdachte Nicole

Het Openbaar Ministerie heeft voor de rechtbank in Den Bosch 14 jaar cel maar geen tbs geëist tegen Jos de G. (49) – voor doodslag en verkrachting Nicole van den Hurk in 1995 bij Eindhoven.

Een van de redenen dat het OM geen tbs eist is dat deskundigen geen gevaar voor recidive zien. De straf valt relatief laag uit omdat eerder aan Jos de G. opgelegde straffen in mindering moeten worden gebracht volgens het Wetboek van Strafvordering.

Coniferen

Nicole van den Hurk (15) verdween op 6 oktober 1995. Haar lichaam werd op 22 november 1995 gevonden. Ze was ’s ochtends vroeg op weg was gegaan naar haar bijbaantje in de Konmar-supermarkt in Woensel. Twaalf uur na haar verdwijning is haar fiets in het riviertje de Dommel gevonden. Haar lichaam lag 20 kilometer van de fiets tussen de Mierlo en Lierop. Het lichaam lag in het bos en was bedekt met takken van coniferen. Een automobilist vond het bij toeval.

Doorstart

Het onderzoek naar de moord op Nicole van den Hurk heeft eind 2012 een doorstart gemaakt toen Nederlands Forensisch Instituut (NFI) op basis van nieuwe informatie van de politie aanvullend dna-onderzoek deed. Uit eerder veiliggestelde dna-sporen zijn met de nieuwste onderzoekstechnieken vervolgens dna-profielen verkregen en zo kwam in 2014 Jos de G. in beeld. Zijn dna was gevonden in sperma en een haar op het slachtoffer.

Alle berichten over de zaak.