OM eist 15 jaar tegen militair

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag tegen Robert B., een sport- en schietinstructeur bij Defensie, vijftien jaar cel geëist. B. heeft bekend dat hij op 16 maart 2016 zijn 43-jarige echtgenote Dollie Hanssen (foto) om het leven heeft gebracht. Het OM vindt dat er sprake is van voorbedachte rade. B zelf: ‘Ik ben buiten zinnen geraakt.’ 

Het stoffelijk overschot van Dollie Hanssen werd aangetroffen in haar woning in Kaatsheuvel, nadat B. zelf de politie had gebeld. Hij had haar met een hamer op het hoofd geslagen en met een mes de keel door gesneden. Toen het mes af brak, heeft hij haar keel nog dicht geknepen, zo verklaarde de militair in de rechtszaal.

Huwelijksproblemen

Het stel zou al lange tijd huwelijksproblemen hebben gehad. Dollie zou relaties hebben gehad met andere mannen en heel veel geld hebben uitgegeven aan onder andere kleding en juwelen. Door de financiële problemen was B. genoodzaakt bijbaantjes te nemen en zijn muziekcollectie te verkopen.

112

Het slachtoffer had de avond voor haar dood nog 112 gebeld, vanwege de razernij van haar man. Hij gooide daarbij een televisie en laptop aan diggelen.

Volgens het Pieter Baan Centrum heeft B. geen last van een psychische stoornis. B. stond vandaag terecht voor een militaire rechtbank in Arnhem. Zowel de zus als de vader van Dollie Hanssen lazen een verklaring voor.