OM eist 16 jaar in zaak Martie Heesbeen

Tegen een 24-jarige man uit Rosmalen heeft het Openbaar Ministerie zestien jaar cel geëist. De Rosmalenaar zou in december 2014 zijn oom Martie Heesbeen (49) hebben doodgeschoten, toen deze zijn hond uit liet. Volgens de officier van justitie is er technisch bewijs en heeft de verdachte een motief. 

Martie Heesbeen werd met een semi-automatisch wapen zes keer beschoten. Op de patroonhouder van het wapen werd volgens deskundigen het dna aangetroffen van de neef van Heesbeen. Ook zou een getuige de verdachte hebben herkend toen hij vlak na de schietpartij wegreed op een scooter – hoewel de verdachte een helm droeg en het donker was. De verdachte is de voormalige buurjongen van deze getuige. Er zijn ook getuigen die hebben verklaard dat de verdachte een paar keer lessen heeft genomen bij een schietvereniging.

Zes miljoen euro

Volgens de officier van justitie hield de verdachte Martie Heesbeen verantwoordelijk voor de slechte gang van zaken bij het bedrijf waar beiden werkten. De verdachte zou daardoor samen met zijn zus zes miljoen euro hebben misgelopen.

Het OM beweerde op de zitting ook dat de verdachte, terwijl hij gedetineerd zat, een brief naar zijn zus en moeder zou hebben geschreven met de instructie te zwijgen over zijn betrokkenheid bij de moordzaak.

Onbetrouwbaar

Volgens Jan Hein Kuijpers, advocaat van de verdachte neef, is de getuigenverklaring van de voormalige buurjongen onbetrouwbaar, te meer omdat hij zich pas zes dagen na de moord bij de politie meldde. Kuijpers zette ook vraagtekens bij het dna op de patroonhouder van het wapen.

Zie ook:

Verdachte scootermoord Rosmalen langer vast

Arrestatie in fietspad-moord Rosmalen