OM eist 18 jaar voor moord op Koen Everink

Het Openbaar Ministerie heeft 18 jaar cel geëist tegen tenniscoach Mark de J. (foto) die verdacht wordt van de moord op zakenman Koen Everink. De officier van justitie heeft bij de eis mee laten spelen dat De J. planmatig te werk is gegaan en dat Everink werd doodgestoken in zijn eigen huis, terwijl zijn dochtertje lag te slapen. 

Volgens de officier van justitie heeft Mark de J. geweten dat het zesjarige dochtertje waarschijnlijk haar doodgestoken vader zou vinden.

Motief en bewijzen

Het Openbaar Ministerie ziet in de gokschuld die De J. bij Everink had een motief voor de moord. Everink had aan De J. een ultimatum gesteld. Als hij voor een bepaalde datum zijn schuld niet zou hebben terug betaald, zou de zakenman de ouders van De J. inlichten. De officier heeft vandaag verschillende bewijzen aangevoerd. Zo zou uit de zoekhistorie op de computer van De J. zijn gebleken dat hij verschillende malen heeft gezocht op hoe je het meest effectief iemand zou kunnen doodsteken. Een dna-mengprofiel met dat van De J. werd gevonden op het mes dat naast het slachtoffer lag. Ook legde De J. wisselende verklaringen af en loog hij tegen zijn vriendin en familie, die hij volgens het OM bij het complot wilde betrekken.

Morgen het pleidooi van de verdediging.

Eerdere berichten:

OM lijkt te zwemmen in bewijs in Zaak-Everink

Mark de J. ontkent

OM verdenkt Mark de J.