OM eist 18 jaar voor moord op huisgenoot

Een 26-jarige verdachte heeft volgens het Openbaar Ministerie in 2010 zijn 38-jarige huisgenoot, Mahamad Jama Gouled, in Tilburg neergestoken en vervolgens zijn hals doorgesneden. De man zou daarom 18 jaar de cel in moeten. Dat was donderdag de eis van het OM voor het gerechtshof in Den Bosch. De rechtbank veroordeelde de man eerder tot een celstraf van 15 jaar.

(Foto: bd.nl)

Zowel het OM als de verdachte gingen in hoger beroep na de eerdere uitspraak van de rechtbank. De 26-jarige man zou op 19 mei 2010 de kamer van zijn huisgenoot zijn binnen gegaan waarna er een vechtpartij ontstond. De verdachte heeft het slachtoffer toen meerdere keren gestoken volgens het OM. Toen de man tijdens de vechtpartij achter het slachtoffer kwam te staan, heeft hij zijn keel doorgesneden. 

Het motief voor de daad is nooit duidelijk geworden, maar het OM zegt dat het wel met voorbedachte raad is gedaan. Moord dus. ‘Het toegebrachte letsel past niet bij een impulsieve of ondoordachte actie, er zitten rationele elementen in de daad, er is nagedacht over het hoe,’ aldus de advocaat-generaal (OM) ter zitting. 

Deskundigen van het Pieter Baan Centrum konden geen stoornis bij de verdachte vaststellen. Het OM houdt de verdachte dus volledig verantwoordelijk voor de gepleegde feiten.