OM eist 18 maanden voor woningoverval

Het Openbaar Ministerie heeft achttien maanden jeugdgevangenis geëist tegen een jongen uit Oosterhout. De 18-jarige zou samen met twee anderen op 2 maart van dit jaar een woningoverval hebben gepleegd. Daarbij werd een 81-jarige man met een vuurwapen tegen het hoofd geslagen en bedreigd. 

De verdachte J-P. H. was ten tijde van de brute woningoverval op proefverlof. Hij verbleef vanwege een eerder vergrijp in een jeugdinstelling in Oosterhout.

Andere verdachten

De andere twee verdachten komen in het najaar voor de rechter. Het gaat om de 16-jarige H. el B. die daags na de overval werd aangehouden. Zijn neefje, de 15-jarige O. el B., werd een week later opgepakt. Ook deze twee verdachten komen uit Oosterhout.

Buit

Bij de overval op de bejaarde man in zijn woning in het Slotpark in Oosterhout werden bankpassen en sieraden buitgemaakt. Met de bankpas pinden de jongens 100o euro.

De vader van de 18-jarige verdachte zei eerder tegen dagblad BNdeStem dat hij politie en justitie meerdere malen had gewaarschuwd dat zijn zoon ontspoorde. Ook heeft hij het 81-jarige slachtoffer gebeld om zijn excuses aan te bieden.

Van de achttien maanden cel die het OM heeft geëist zijn zes maanden voorwaardelijk.