OM eist 15 maanden tegen Kempi

Het Openbaar Ministerie in Den Bosch heeft vrijdag een gevangenisstraf van vijftien maanden geëist tegen de 29-jarige Jerrely S. uit Helmond, alias Kempi. Hij staat terecht voor het bezit van een automatisch vuurwapen en 5,4 gram cocaïne. Dat werd op 26 september 2015 gevonden nadat er bij de politie een melding over huiselijk geweld binnenkwam. 

Videoclip

Toen de agenten ter plaatse gingen werden ze bij de woning van verdachte aangesproken door een vrouw die aangaf dat ze gehoord had dat er een vuurwapen aanwezig was in de woning. Om die reden heeft de politie de woning doorzocht. In de woning werd inderdaad een vuurwapen aangetroffen. Verdachte verklaart dat de CZ Scorpion pistoolmitrailleur was aangeschaft voor het maken van een videoclip. De officier van justitie vindt dat niet voor de hand liggen, je kunt daarvoor ook een nepwapen huren.

97 dagen

Op het moment van zijn aanhouding zat verdachte nog in een proeftijd van een eerdere veroordeling. Om die reden heeft de officier van justitie gevraagd om een herroeping van zijn voorwaardelijke invrijheidsstelling, wat betekent dat hij naast de geëiste vijftien maanden ook nog 97 dagen van zijn vorige straf moet uitzitten.